Drie vragen aan stagiair Elise van Nimwegen

Rotterdam, 14-11-2017

Drie vragen aan student-stagiair Elise van Nimwegen

Vandaag is het helaas, na 2 maanden van stage, de laatste dag van Elise bij ons op kantoor. Hierbij haar verhaal aan de hand van drie vragen:

Hoe kijk je terug op deze periode?


Ik ben stage gaan lopen, omdat ik nog niet zo goed wist welk rechtsgebied mijn voorkeur heeft en wat ik na mijn studie rechten voor werk wil gaan doen. Een stage is dan een goede mogelijkheid om de verschillende rechtsgebieden beter te leren kennen. Tijdens studie heb ik bijvoorbeeld het vak strafrecht gehad. Het is vooral kennis uit boeken. Tijdens mijn stage heb ik kunnen kijken hoe het er in de praktijk aan toegaat.

In het begin vond ik het erg spannend. Het was mijn eerste stage en ik wist niet wat ik ervan moest verwachten. Na de eerste week voelde is me al erg op mijn gemak. Iedereen is heel relaxed. Je kon altijd binnenlopen bij vragen. Ik lunchte samen met de advocaten en secretaresses. Dat was altijd erg gezellig. Ik zal de eitjes op donderdag missen J

In de eerste week mocht ik gelijk deelnemen aan een bedrijfsuitje, waardoor ik iedereen goed leerde kennen.

Ik liep 4 dagen per week stage, zodat ik mijn bijbaantje op de woensdag kon behouden. Dit was ideaal.

Wat vond je het meest interessant?

Ik vond eigenlijk alles interessant! Ik ben aanwezig geweest bij besprekingen met cliënten over een nalatenschap en ontruiming van een woning. Ik heb op verzoek van de advocaten notities geschreven en jurisprudentie opgezocht over allerlei verschillende juridische onderwerpen. Ik heb een verzoekschrift geschreven en ben diverse keren mee geweest naar zittingen op de rechtbank in Dordrecht, Rotterdam en Den Haag.

Zo ben ik gisteren met Renée Boonstra mee geweest naar een zitting bij de meervoudige strafkamer in Rotterdam. Daar werd de zaak behandeld van 5 verdachten. Het Openbaar Ministerie verdenkt hen ervan na afloop van de wedstrijd tussen Feyenoord en Excelsior op 7 mei 2017 zich schuldig te hebben gemaakt aan openlijke geweldpleging. De zitting duurde 4 uur. Renée had echter een zeer sterk verhaal en ik verwacht dan ook goede uitkomst.

Wat zijn je toekomstplannen?

Door deze stage is mij duidelijk geworden, dat ik verder wil in het personen- en familierecht. Ik ben nu op zoek naar een nieuwe stage in die richting. Ik hoop volgend jaar mijn scriptie af te maken, waarna mijn studie is voltooid. Daarna moet ik echt aan de bak!

Ik ben heel erg blij, dat ik mijn eerste stage hebben mogen lopen bij Rischen & Nijhuis Advocaten. Ik kijk terug op een leuke en leerzame periode.

-

in Algemeen.