Mediation personen- en familierecht

Gaat u uit elkaar en willen uw ex-partner en u alle gevolgen van de scheiding in onderling overleg regelen, dan kunt u gebruik maken van de diensten van één van onze mediators. Zij begeleiden, bemiddelen en adviseren bij het maken van afspraken. Dit kan ook wanneer jullie afspraken (over omgang, kinderalimentatie etc.) willen herzien of willen werken aan een betere verstandhouding en communicatie.

Een andere vorm van scheiden in overleg is collaborative divorce (of overlegscheiden). De scheiding wordt in overleg geregeld in alle rust en openheid met respect voor elkaar. Dit leidt tot duurzame oplossingen waar iedereen achter staat. Anders dan bij mediation hebben beide partijen een eigen advocaat, is er een coach die het proces begeleidt en een financieel expert voor de zakelijke kant van het geschil. Wanneer nodig kunnen ook andere professionals worden betrokken bij het overleg, zoals een kindercoach. Alle professionals zijn speciaal opgeleid, zijn mediators en gebruiken mediation technieken. Het wordt ook wel mediation plus genoemd.

Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende website www.overlegscheiden.com.
U kunt uiteraard contact met ons opnemen voor vragen over mediation en collaborative divorce.

Mediation in het overeenkomstenrecht en arbeidsrecht

Als u in een geschil beland over de uitleg van een contract, of uw arbeidsrelatie is verstoord geraakt, dank kunt u ook gebruik maken van onze mediator die gespecialiseerd is op dit gebied, Mr Joop Nijhuis. De mediator vervult niet de rol van adviseur van één van de partijen, de mediator begeleidt het proces waarbij de partijen naar een passende oplossing voor het probleem zoeken. Neemt u vooral contact met ons op als u meer informatie wilt over de mogelijkheden van mediation.