Gratis scheidingscheck na scheiding?

Rotterdam, 23-05-2016

Waarom?

De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat het goed gaat met alle kinderen in Rotterdam en wil ook kinderen van gescheiden ouders zoveel mogelijk ondersteunen. Daarom biedt de gemeente Rotterdam sinds kort een gesprek aan met een echtscheidingsadvocaat, een scheidingsbegeleider of een mediator. Natuurlijk werkt Rischen & Nijhuis, advocaten aan dit project mee.

Indien u voldoet aan de voorwaarden is dit gesprek voor u geheel gratis en worden de kosten gedragen door de gemeente. Het is bedoeld om u beiden meer informatie te geven over hoe u uw kinderen het beste kunt begeleiden na de echtscheiding. Daarnaast geeft het gesprek u ook de kans om, als dat nodig is, nieuwe afspraken te maken of afspraken bij te stellen. Misschien is aanpassing van het ouderschapsplan nodig? Dit kan nodig zijn omdat bijvoorbeeld uw situatie, of die van uw kind, sinds de scheiding is veranderd.

Voor wie?

Bent u gescheiden of uit elkaar gegaan na een periode van samenwonen? En is dat minstens een jaar en maximaal vier jaar geleden? Dan kunt u bij ons op kantoor van dit aanbod van de gemeente gebruik maken en kunt u met een van onze advocaat-mediators praten. De inhoud van het gesprek is voor iedereen gelijk. Het gesprek is vrijwillig. U bent dus niet verplicht om mee te doen. Wel moet het gesprek met allebei de ouders tegelijkertijd plaatsvinden.

Tijdens een telefonisch gesprek kan worden bekeken of u inderdaad aan de voorwaarden voldoet die de gemeente stelt. Mocht u niet voldoen, omdat bijvoorbeeld de kinderen niet in de gemeente Rotterdam wonen, dan kunnen wij uiteraard alsnog een gesprek voeren en kunnen wij dit gesprek tegen een zeer gereduceerd en vast tarief aanbieden.

Wilt u meer informatie over de scheidingscheck? Neem dan contact op me één van onze specialisten.

-

in Personen- en familierecht.