Zwangerschapsverlof wijzigt in 2016

Rotterdam, 04-01-2016

Op 10 december jl. heeft de overheid een besluit genomen op grond waarvan met ingang van 1 april 2016 het zwangerschapsverlof zal wijzigen.

De huidige regeling van het zwangerschapsverlof (maximaal zes weken voor en tien weken na de bevalling) zal worden gewijzigd met ingang van 1 april 2016 voor zwangerschappen van meerlingen (bijvoorbeeld een tweeling). In het geval sprake is van een zwangerschap van een meerling, heeft de vrouw aanspraak op een zwangerschapsverlof, dat start maximaal tien en minimaal acht weken voor de uitgerekende bevallingsdatum. In aansluiting op dat zwangerschapsverlof bestaat vervolgens aanspraak op tien weken bevallingsverlof.

De totale duur van het zwangerschaps- en bevallingsverlof wordt in het geval van een zwangerschap van een meerling dan 20 weken in plaats van de huidige 16 weken.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Joop Nijhuis.
nijhuis@rischen-nijhuis.com

-

Joop Nijhuis in Arbeidsrecht.