Gratis scheidingscheck bij Rischen & Nijhuis, advocaten

Rotterdam, 04-08-2015

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat één op de drie getrouwde stellen op den duur scheidt. Voor vFAS (de vereniging voor familierecht advocaten en scheidingsbemiddelaars) was dit de aanleiding om een speciale dag in het leven te roepen waarop landelijk aandacht wordt gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen: de ‘Dag van de Scheiding’.

Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan. Op 15 september 1796 werd in Nederland de allereerste echtscheiding uitgesproken. De datum van de Dag van de Scheiding is dan ook niet voor niets gekozen. Vanaf 2010 wordt op of rondom deze datum waarop de eerste scheiding plaatsvond de Dag van de Scheiding georganiseerd. Dit jaar vindt de Dag van de Scheiding op vrijdag 11 september plaats. Ook de familierechtadvocaten van Rischen & Nijhuis doen mee aan de Dag van de Scheiding, sterker nog, u kunt de hele maand september bij ons terecht voor een gratis scheidingscheck!

U kunt in de maand september telefonisch contact opnemen met ons kantoor (010-4332777) om een afspraak te maken. De scheidingscheck die u bij ons op kantoor in de maand september gratis kunt laten uitvoeren, biedt inzicht in keuzes die u maakt in specifieke scheidingssituaties. Ook krijgt u dankzij de check en het advies van een aanwezige familierechtadvocaat (- en mediator) een beter besef van de gevolgen van bepaalde beslissingen ten tijde van scheiding. Tijdens het vrijblijvende bezoek van 30 minuten aan ons kantoor, krijgt u bovendien de mogelijkheid om informatie in te winnen over scheiden, denk aan informatie over het ouderschapsplan, alimentatie, verdeling/verrekening en meer.

Onze specialisten staan u uiteraard graag het hele jaar door bij, en niet alleen in de maand september. Wilt u in algemene zin meer weten over echtscheiden? Neemt u contact met ons op.

-

Marieke Veken in Personen- en familierecht.