Gevangen in een vechtscheiding? Laat je kinderen hiervan niet de dupe worden!

Rotterdam, 02-04-2015

Bent u met uw ex-partner verstrikt geraakt in scheidingsconflicten en zijn uw kinderen hier de
dupe van? Worden jullie als ouders het maar niet eens over waar de kinderen gaan wonen, wanneer de kinderen waar verblijven en hoe de financiën worden geregeld? Deze conflicten kunnen erg lang duren en hebben veel invloed op het leven van alle betrokkenen, waaronder de kinderen. De kinderen kunnen in de knel raken tussen de ouders, nu zij onbewust worden betrokken in de conflicten.

Kinderen pikken de spanningen tussen hun ouders op en ondervinden hier schade van. Ook al wordt geen ruzie gemaakt tussen ouders in het bijzijn van de kinderen, zij merken dit toch en raken hiervan in de war en zijn boos. Kinderen durven hierover niet te praten met hun ouders, omdat zij bang zijn dat het wordt gebruikt in de ruzie.

Voor ouders en kinderen die in een scheidingsconflict betrokken zijn geraakt, is het lastig om hier zelf uit te komen. Om deze reden heeft het Lorentzhuis een project opgezet, “Kinderen uit de Knel”, waar ouders en kinderen zich kunnen aanmelden of naar door kunnen worden verwezen door de huisarts. Onder begeleiding van therapeuten vinden groepszittingen plaats met ongeveer 12 ouders waarbinnen aan verschillende thema’s wordt gewerkt die relevant zijn voor ouders die gevangen zitten in een vechtscheiding. De ouders laten elkaar door middel van oefeningen inzien wat de ruzie betekent voor de kinderen hoe dit kan worden gestopt. Tegelijkertijd nemen de kinderen deel aan de kindergroep, zodat zij door te praten, te tekenen en spelletjes hun ervaringen kunnen delen.

In veel gevallen lijkt het onmogelijk om nog samen als ouders door één deur te kunnen. Het project heeft echter zijn vruchten afgeworpen en laat mooie resultaten zien. Het project wordt door heel Nederland aangeboden.

Wilt u meer weten over dit project of over een conflict dat u heeft, dan kunt u contact met ons opnemen.

-

in Personen- en familierecht.