Zo Snel Mogelijk? Nee nog steeds niet!

Rotterdam, 29-03-2017

Stel u bent op een muziekfestival en u wordt betrapt op het bezit van een xtc-pil. U wordt meegenomen naar een locatie op het festival terrein en een officier van justitie biedt u een strafbeschikking aan in de vorm van een geldboete. U wordt de mogelijkheid geboden om direct af te rekenen. Grote kans dat u hiervoor kiest want u kunt zich weer spoedig in het feestgedruis storten.

Maar wist u dat als u betaalt, u daarmee afstand doet van de mogelijkheid om binnen 14 dagen verzet in te dienen en uw zaak dus nooit aan een strafrechter zal worden voorgelegd? Bovendien hebt u door acceptatie en betaling een justitiële documentatie (voorheen: strafblad) en dit kan negatieve gevolgen hebben voor afgifte van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Indien u een strafbeschikking uitgereikt krijgt, raadpleeg dan direct na ontvangst een strafrechtadvocaat die u kan adviseren en kan bijstaan bij het opstellen en indienen van verzet dat binnen 14 dagen na uitreiking moet worden ingediend.

Is voldaan aan de wettelijke waarborgen en is er voldoende bewijs? De strafrechtadvocaat zal aan de hand van het opgevraagde procesdossier met u deze vragen bespreken en mogelijk dat de strafrechter oordeelt dat u vrijuit dient te gaan wegens onvoldoende bewijs.

Voorkom een strafblad en neem contact op met onze gespecialiseerde strafrechtadvocaten.

-

Trix Maandag in .