Marieke Veken: deskundig mediator!

Rotterdam, 22-09-2014

In augustus 2014 heeft Marieke Veken erkenning ontvangen van de Mediatorsfederatie voor haar deskundigheid als mediator.

Daaraan ging vooraf een uitgebreid onderzoek naar de vraag of Marieke als mediator voldoet aan de kwaliteitseisen die de Stichting Kwaliteit Mediators aan mediators stelt. Er wordt onder andere gekeken of de desbetreffende mediator zijn of haar vakgebied goed bijhoudt, of deze een minimaal aantal bemiddelingen per jaar afhandelt en of de mediator zich houdt aan de geldende beroepsethiek. De verklaring van de Mediatorsfederatie heeft een geldigheidsduur van drie jaar. Na die drie jaar vindt er nieuwe toets plaats.

De dossiers waarin de afgelopen drie jaren was bemiddeld met een positief resultaat lagen in hoge stapels naast het bureau, klaar voor de kritische blik van de reviewer. Een uitvoerige vragenlijst diende beantwoord te worden. De reviewer nam een aantal dossiers door en stelde onder andere vragen over haar werkwijze, haar persoonlijke eigenschappen en competenties en de door haar toegepaste interventies.

Enkele weken later kwam de officiële verklaring op kantoor binnen: geslaagd! “Ik doe graag mediations, dus voor mij is dit een belangrijk moment”, aldus Marieke.

Als u zelf op zoek bent naar een ervaren en deskundig mediator op het gebied van echtscheiding, alimentatie en omgangsregelingen, neem dan contact op met Marieke Veken of met één van haar collega’s, Fabrizia de Wit-Facchetti of Anouk van Eijkeren.

-

in Personen- en familierecht.