Advocaat op no cure no pay basis?

Rotterdam, 04-04-2013

Het is voor advocaten in Nederland verboden om te werken op basis van ‘no cure no pay’. Dit systeem houdt in dat een advocaat pas wordt betaald als hij de zaak heeft gewonnen. Wint de advocaat de zaak niet, dan hoeft de rechtzoekende niets aan zijn of haar advocaat te betalen. In sommige landen is het systeem van no cure no pay wel toegestaan.

Een Kamermeerderheid van in elk geval de VVD en de PvdA wil het systeem no cure no pay nu ook invoeren in de Nederlandse advocatuur. Deze regeringspartijen willen er in eerste instantie mee gaan experimenteren. De Orde van Advocaten ziet echter wel verschillende bezwaren. Het is nog maar de vraag of het systeem daadwerkelijk zal worden ingevoerd.

Rischen en Nijhuis, advocaten houdt de ontwikkelingen in de gaten.

-

in Personen- en familierecht.